Loading...

freebsd-questions@freebsd.org

[Prev] Thread [Next]  |  [Prev] Date [Next]

Re: No driver for NIC... Bill Moran Thu Dec 28 06:05:40 2006

In response to Garrett Cooper <[EMAIL PROTECTED]>:

> -----BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-----
> Hash: SHA1
> 
> B. Hansmann wrote:
> > Hi,
> > 
> > I just got a new mainboard (MSI K9N Platinum) with nvidia nforce
> > 570/MCP55
> > chipset. It has a dualLAN 1Gbit ethernet adapter which I think is
> > integrated into the southbridge chipset (nforce 570/MCP55).
> > The mainboard manual says it's controlled by Vitesse VSC8601.
> > 
> > I am new to FreeBSD and I did not manage to get it
> > to work (6.2-rc2 amd64).
> > 
> > I compiled a new kernel with this nve driver (for nvidia mcp onboard
> > ethernet adapters) but it did not work. I tried to load all the if_*
> > modules but none worked.
> > 
> > Before I tried this I installed NetBSD3.1 and there it worked perfectly
> > after the first boot (said it was an mcp55 lan adapter).
> > 
> > How do I get this ethernet thing to work or is this chipset not
> > supported? (mcp55 sound works as stated in the hardware list on freebsd).
> > 
> > Help would be appreciated! Thanks...
> 
> Got miibus?
> 
> - From nve(4):
> 
>      To compile this driver into the kernel, place the following lines
>      in your kernel configuration file:
> 
>            device miibus
>            device nve

If he'd left miibus out his kernel would never have compiled.

-- 
Bill Moran
Collaborative Fusion Inc.
_______________________________________________
[EMAIL PROTECTED] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-questions
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"