Loading...

freebsd-x11@freebsd.org

[Prev] Thread [Next]  |  [Prev] Date [Next]

Re: ports/117726: x11/xorg - xorg7.3/mga ignores modeline definitions in /etc/X11/xorg.conf + other weird things. Randy Pratt Tue Nov 06 00:05:30 2007

On Sat, 3 Nov 2007 11:39:27 GMT
[EMAIL PROTECTED] wrote:

> Synopsis: x11/xorg - xorg7.3/mga ignores modeline definitions in 
> /etc/X11/xorg.conf + other weird things.
> 
> Responsible-Changed-From-To: freebsd-x11->stas
> Responsible-Changed-By: stas
> Responsible-Changed-When: Sat Nov 3 11:39:27 UTC 2007
> Responsible-Changed-Why: 
> I'll take it.
> 
> http://www.freebsd.org/cgi/query-pr.cgi?pr=117726

I'm having similar problems with the xf86-video-mga-1.9.100 driver.

The starting resolution is 1280x1024 even though 1024x768 is the
highest in the Xorg.conf file.  Additionally, the mode change keys
(CTRL+ALT+KEYPAD+ or CTRL+ALT+KEYPAD-) do not work.

Mplayer will play video in the 1280x1024 mode but if I change it
to 1024x768 by using xrandr then I also get the blue screen
instead of the video.

dmesg excerpt:
drm0: <Matrox G400/G450 (AGP)> mem
0xe8000000-0xe9ffffff,0xea000000-0xea003fff,0xeb000000-0xeb7fffff irq
16 at device 0.0 on pci1 drm0: Reserved 0x4000 bytes for rid 0x14 type
3 at 0xea000000 info: [drm] AGP at 0xe0000000 64MB info: [drm]
Initialized mga 3.2.2 20060319 info: [drm] Initialized card for AGP DMA.
drm0: [MPSAFE]

Xorg.log excerpt:
(==) MGA(0): BIOS at 0xC0000
(--) MGA(0): Video BIOS info block at offset 0x07A80

I can supply any info that would help as well as do testing of
patches, etc.

In the meantime, I've switched back to xf86-video-mga-1.4.7 version
but its easy to switch to the latest for testing since I have both
port skeletons.

Randy
-- 
_______________________________________________
[EMAIL PROTECTED] mailing list
http://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-x11
To unsubscribe, send any mail to "[EMAIL PROTECTED]"