Loading...

ivtv-users@ivtvdriver.org

[Prev] Thread [Next]  |  [Prev] Date [Next]

[ivtv-users] HVR-1600 femon shows no signal strength Nick Nobody Sun Aug 21 21:00:27 2011

Hi,

I'm trying to point my antenna to get better ATSC reception with my
HVR-1600. I'm using "femon" from the dvbtools package on ubuntu 10.10
without any luck.

Here's a sample of the femon output (regular format):
[EMAIL PROTECTED]:~$ femon -c 3 
FE: Samsung S5H1409 QAM/8VSB Frontend (ATSC)
status SCVYL | signal 012c | snr 012c | ber 00000000 | unc 00000000 |
FE_HAS_LOCK
status SCVYL | signal 012c | snr 012c | ber 00000000 | unc 00000000 |
FE_HAS_LOCK
status SCVYL | signal 012c | snr 012c | ber 00000000 | unc 00000000 |
FE_HAS_LOCK

And here's the human readable output:
[EMAIL PROTECTED]:~$ femon -c 3 -H
FE: Samsung S5H1409 QAM/8VSB Frontend (ATSC)
status SCVYL | signal   0% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status SCVYL | signal   0% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK
status SCVYL | signal   0% | snr   0% | ber 0 | unc 0 | FE_HAS_LOCK

This is on a channel that has almost perfect signal strength on my TV.
I'm using "zap" to select the channel like so:
[EMAIL PROTECTED]:~$ zap -channels channels-11-08-21.conf CKMI-HD
Using frontend "Samsung S5H1409 QAM/8VSB Frontend", type ATSC
Problem retrieving frontend information: Invalid argument
status SCVYL | signal 012c | snr 012c | ber 00000000 | unc 00000000 |
FE_HAS_LOCK

Any ideas?

Thanks,

nick


_______________________________________________
ivtv-users mailing list
[EMAIL PROTECTED]
http://ivtvdriver.org/mailman/listinfo/ivtv-users