Loading...

linux-cluster@redhat.com

[Prev] Thread [Next]  |  [Prev] Date [Next]

Re: [Linux-cluster] Fence_ilo issue emmanuel segura Fri Feb 10 14:00:45 2012

Please can you show your full xml /etc/cluster/cluster.conf

2012/2/10 Srija <[EMAIL PROTECTED]>

>  *Hi,*
> **
> *I am facing  issues  with the fence_ilo. We have sixteen nodes
> clusters.  One of the node have
> some issue and from other node tried to fence that node  but, could not,
> the error is:*
>
>  *    node1 fenced[12698]: fencing node "node2-priv.xxx.xxx"
>     node1 fenced[12698]: agent "fence_ilo" reports: Unable to
> connect/login to fencing device
>     node1 fenced[12698]: fence "node2-priv.xxx.xxx" failed
>     node1 openais[12590]: [TOTEM] entering GATHER state from 11.*
>
>  *The  fencing node is  out of the cluster now.  but  still from node1 it
> is trying to fence.*
> *Here is the cluster config file..*
>
>  *<clusternodes>*
> *<clusternode name="node1-priv.xxx.xxx" nodeid="1" votes="1">
>                  <fence><method name="1">
>                  <device name="ilo-node1r" action="reboot"/></method>
>                  </fence>
> </clusternode>*
> *<clusternode name="node2-priv.xxx.xxx" nodeid="2" votes="1">
>         <fence><method name="1">
>         <device name="ilo-node2r" action="reboot"/></method>
>         </fence>
> </clusternode>*
> *----------<snip>------*
> *<fencedevices>
>         <fencedevice agent="fence_ilo" hostname="node1r" login="Admin"
> name="ilo-node1r" passwd="xxxxxxxx"/>
>         <fencedevice agent="fence_ilo" hostname="node3r" login="Admin"
> name="ilo-node3r" passwd="xxxxxxxx"/>
>         <fencedevice agent="fence_ilo" hostname="node2r" login="Admin"
> name="ilo-node2r" passwd="xxxxxxxx"/>
>        ------------<snip>------------
> </fencedevices>
> <rm>
> <failoverdomains/>
> <resources/>*
> *
>
> I tried  to login  ILO of node2  with ssh , using the ILO user/passw  as
> Admin/xxxxxxxx, it worked
> Here the report:
> [EMAIL PROTECTED] tmp]# ssh [EMAIL PROTECTED]
> [EMAIL PROTECTED]'s password:
> User:Admin logged-in to node2R.(xxx.xx.xx.xx)
> iLO 2 Standard Blade Edition 2.01 at 11:16:29 Aug 04 2010
> Server Name: node2
> Server Power: On
> </>hpiLO->
>
> One more information : The dns entries  of  ILO has no reverse  entry .
> only the ip in the dns.
> I have  tested the ilo fencing in the lab  .. and it works fine...
>
> Any advice will be appreciated , where to look, why the fence did not
> work.
>
> Thanks again
> *
>
>
>
>
>
> --
> Linux-cluster mailing list
> [EMAIL PROTECTED]
> https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster
>



-- 
esta es mi vida e me la vivo hasta que dios quiera
--
Linux-cluster mailing list
[EMAIL PROTECTED]
https://www.redhat.com/mailman/listinfo/linux-cluster